Interieur Trends 2021

Donker blauwe kleur

Een donkere kleur blauw word dé trend van 2021. Het nieuwe zwart maakt iedere ruimte elegant en hedendaags. Je kunt deze kleur extreem opnemen in je interieur maar natuurlijk ook met accenten.Denk aan de muren (en eventueel plafond) donkerblauw verven, de bank of fauteuil blauw van stof of houdt je het graag subtiel? Denk dan aan een schilderij, een vaas of donker blauwe kandelaren. Mocht je de muren blauw willen verven, kijk dan ook verder en probeer eens de deurpost en deur mee te schilderen. Dit maakt de ruimte tot 1 geheel en geeft rust in je kamer.

”Donker blauw kan je met zowel zilveren als gouden accenten combineren.”

Wij vinden het zelf heel mooi om te combineren met bruine materialen zoals bijvoorbeeld een visgraatvloer of een houten dressoir. Maar we zijn ook niet vies van een andere uitsprekende kleur erbij te combineren zoals oker geel of zacht roze!

Mocht je er niet uitkomen stuur ons dan vooral een foto van de ruimte en jouw interieurvraag en we adviseren je graag. Neem contact op via ons contactformulier.

Licht hout

Hout in lichte tinten komt weer helemaal terug dit jaar. Zo zag je vorig jaar rotan terugkomen en dit word voortgezet in andere houtsoorten. Van keukens tot meubelen – licht hout is een van de interieur trends in 2021.De ontwerpers van destino gebruiken graag natuurlijke materialen in hun ontwerpen. Daarom zijn we erg dol en enthousiast dat deze trend is terug gekomen. Hout is ontzettend makkelijk te combineren in je ruimtes. Houdt je je interieur graag clean – combineer dan met andere natuurlijk materialen zoals marmer (of goedkopere optie; composiet) Je kunt een stoerdere uitstraling creëren door stalen meubelen te betrekken. Dit kan met lampen, tafels of bijvoorbeeld spiegels.

Duurzaam modern design

We zitten in bezorgde tijden, dit resulteert op behoefte aan ontwikkelen van oplossingen voor minder verspilling van bijvoorbeeld materialen als plastic.Deze trend geldt voor zowel kleding als interieur. Mensen zijn steeds meer bezig met het milieu en het de welzijn van de aarde en onze nakomelingen. Nieuwe bioplastics materialen, hergebruikte materialen en een lage impact op het milieu, zullen een opkomende designtrend zijn. Ontwerpers durven stukken te maken met nieuwe en ongebruikelijke materialen.

Statement pieces

Statement pieces worden met de jaren steeds onmisbaarder in de interieurwereld. Mensen investeren steeds meer in mooie interieur items zoals (duurdere) design lampen. Mooie en uitgesproken salontafels of banken. Ook investeren mensen steeds meer in het interieur en geven ze graag uit aan interieur items van kwaliteit die langer mee gaan.

Wij zijn persoonlijk dol op statement pieces

ik (Franciska) houd ontzettend veel van uitgesproken items in mijn interieur. Een mooi en groot kunstwerk op de muur van een ruimte helemaal afmaken. Natural elements Deze trend past hélémaal bij ons. Wij doen bijna niet anders dan natuurlijke elementen te gebruiken in onze designs. Tijdens het proces van designs maken voor onze klanten vragen wij altijd welke materialen zijn mooi vinden. Wij gebruiken veel hout, steen en planten in onze designs. Deze trend is goed te combineren in ieder interieur. Zelfs in jou woning kan je waarschijnlijk nu al 5 dingen opnoemen die uit de natuur komen. Je hebt zeker wel een plant in je woning staan! natuurlijke tinten kan je makkelijk combineren met bijvoorbeeld wit of juist zwart en grijze accenten.

Grijs

Grijs is weer helemaal terug van weggeweest.

Grijze banken, muren. Het kan allemaal weer. Het geeft een erg elegante uitstraling en erg clean. Grijze banken zijn makkelijk te combineren met iedere andere kleur. Denk aan een donker groene kleur of bijvoorbeeld zelfs nude tinten. Daarnaast is deze kleur tijdloos,geeft het een erg chique uitstraling en een rustige atmosfeer. Mocht je een hotel chique interieur hebben of juist industrieel. De grijs tinten trend kan je toepassen op veel verschillende interieurstijlen.

Oud & Nieuw

Het speelt al een tijdje in ons midden maar steeds meer mensen combineren nu graag oude en nieuwe meubels in hun woning. Kringloopwinkels worden vaker bezocht en natuurlijk zijn de rommelmarkten of vintage markten nog altijd in trek.

Heel instagram staat tegenwoordig vol met accounts die vintage parels verkopen.

Wij houden wel van deze trend. Oud en nieuw combineren geeft je huis karakter en een verhaal. Als je een ruimte binnenloopt en je ziet een oud meubel staan vraag je toch al snel waar die vandaan komt. Wij kijken er naar uit om deze trend voort te zetten in onze interieuradviezen.

Gezichtslijnen grafische kunst

Een naakt canvas, een muur of een kermaische kom, wanneer het een identiteit krijgt met zuivere, gedurfde lijnen (geen schaduw). Vormen de kunst van de gezichtslijn. Het identificeert een menselijk gezicht. Gewoon, het is niet noodzakelijk – menselijke emoties hebben een eigen stem en wanneer het als inspiratie wordt gebruikt om iets subjectiefs te maken, levert het verbluffende resultaten op!Destino zal dit jaar zeker gebruik maken van deze trend – misschien op een kussen of vaas?

Industriële stijl

Deze stijl zal zich niet snel laten wegslaan. Zo is de industriële stijl dit jaar ook weer van toepassing. Je merkt dat onder de Nederlandse bevolking deze trend ook nog altijd erg populair is.

Stalen kozijnen, deuren of tafelpoten. Iedereen wil dit.

Makkelijk schoon te maken, te combineren met houten of beton vloeren. Het geeft een stoere maar ook elegante uitstraling.Nude tinten Hoe geweldig is deze trend. De neutralen tinten zie je steeds meer. Naast dat het helaas erg besmettelijk is, is het enig en erg chique.

Banken, muren of woonaccessoires. Het kan écht allemaal.

In combinatie met bruin tinten, zwart of grijs. Het kan eigenlijk allemaal. Zorg wel voor genoeg schoonmaak middelen in je huis, want je ziet wel meteen vlekken of stof liggen. Geschreven door Franciska Salazar